Voorkom onnodige boetes bij het inleveren van je (private) leaseauto  

Wanneer je leasecontract afloopt, is het belangrijk dat je de auto netjes inlevert. Leasemaatschappijen kunnen boetes opleggen wanneer je de auto vuil inlevert. Daarnaast zijn eventuele schades minder goed zichtbaar op een vieze auto. Daardoor kan je voor verrassingen komen te staan bij het inleveren.

Veel leaserijders kiezen voor een VIP behandeling of Interieurbehandeling compleet voor het inleveren van de auto.

Tip! Doe dat bij voorkeur op de dag voor inleveren en maak daarvoor tijdig een afspraak. Dat kan gemakkelijk online via onze website.  

Inspectie van de leaseauto

Bij de inname van de leaseauto wordt er door de leasemaatschappij een inspectie gedaan. Daarbij wordt gekeken naar:

  • De kilometerstand
  • Of de auto van binnen en van buiten schoon is
  • Of alle bijbehorende zaken aanwezig zijn
  • Of er schades aan de leaseauto zijn
Schade aan leaseauto

Schade aan leaseauto

Het is niet raadzaam om schades te verzwijgen, omdat leasemaatschappijen de auto altijd controleren bij inname. Wanneer zij bij het innemen van de leaseauto toch een schade constateren, dan maakt de leasemaatschappij onderscheid tussen acceptabele en niet-acceptabele schade.

Het verschilt per leasemaatschappij welke schade geaccepteerd wordt, en welke niet. Vaak kan je op de website van de leasemaatschappij een overzicht vinden van acceptabele en niet acceptabele schades. Neem bij twijfel vooraf contact met hen op.

Tip! Zitten er kleine krasjes of deukjes op de leaseauto? Dan ben je vaak goedkoper uit wanneer je deze zelf te laat repareren met spotrepair voordat je de leaseauto inlevert. Laat vrijblijvend een prijsopgave maken via Spotrepair Zeist.

Leaseauto inleveren met schade

Vieze geurtjes door roken of huisdieren in de leaseauto?

Heb je in de auto gerookt of huisdieren vervoerd? Dan is het extra belangrijk om ook de binnenkant extra goed schoon te maken. Ruikt de auto daarna nog muf? Dan is het raadzaam om na het schoonmaken een geurbehandeling met ozon uit te laten voeren.

Let erop dat een leaseauto wordt beschouwd als werkplek en dat roken in de auto daarom niet is toegestaan. Wanneer de auto bij het inleveren naar rook ruikt, dan krijg je daar gegarandeerd een boete voor opgelegd. Voorkom zo’n boete met een interieurbehandeling compleet met geurbehandeling (wachttijd 1 dag).

Checklist bij inleveren leaseauto

  • Was de auto of laat de auto wassen en controleer op schades.
  • Verwijder al je persoonlijke bezittingen uit de auto.
  • Maak een foto van de kilometerstand bij inleveren.
  • Voorkom discussies over eventuele schades door foto’s te maken van de auto. Doe dit bij daglicht en nadat je de auto hebt gewassen.
  • Ontkoppel je telefoon en wis de navigatie- en telefoongeschiedenis. Let er vooral op dat je je thuisadres uit de navigatie verwijdert.
  • Lever de autosleutels, kentekenkaart, instructie- en onderhoudsboekjes en alle bijbehorende accessoires (zoals laadkabels en navigatie CD’s) in.

Tip bij het inleveren van de leaseauto

Wanneer en een verschil van mening ontstaat over de juistheid van het innamerapport, moet jij zelf bewijzen dat het rapport niet klopt. Dat is te voorkomen door zelf aanwezig te zijn bij de eindinspectie.